“Ločiti se, ni nikoli enostavno”


V ta odnos sta veliko investirala, vanj vsadila vse svoje upe in želje. Verjetno sta, predno sta se odločila za ločitev oz. je to želel samo eden izmed partnerjev, preizkusila vse načine, ki so vama bili poznani, da bi odnos izboljšala. Še težje pa je, če so poleg tudi otroci, saj je ločitev staršev največja krivica, ki se jim lahko dogodi. A, če je v vezi veliko nesoglasij, morda tudi nasilje je včasih bolje, da pride do ločitve.

V idealnem scenariju je tako, da se partnerja znata sama pomeniti kako bo s premoženjem in kako bo z otroki ter stiki in preživnino. Največkrat pa se dogodi, da se tudi preko centra za socialno delo ne uspeta dogovoriti in edini način je, da o sporu odloča sodišče. Takrat lahko to postane pravi neskončen čustveni boj, poln manipulacij in stresa. Vključijo se odvetniki in sodni izvedenci.

Zaradi dolgotrajnega ločitvenega procesa in ran, ki so nastale že v odnosu, se lahko soočate z depresijo, tesnobo, s strahom kako se bo proces zaključil in koliko stika boste imeli z otroki, če sta jih imela.

Zato zavod Amasia omogoča ženskam usmeritve in psihološko podporo skozi celoten postopek ločitve, kar zajema:

  • pomoč pri čustvenem soočanju z ločitvijo,
  • pomoč pri poslavljanju od odnosa
  • pomoč pri grajenju drže, ki jo oseba potrebuje za odločitev sodišča v korist klientke
  • pomoč pri vzpostavljanju konstruktivne komunikacije in konstruktivnega reševanja zapletov, ki nastajajo v procesu ločitve
  • usmeritve glede otrok (vzgoja in skrb, stiki z otroki)
  • pogovore o dolžnostih in pravicah staršev po razvezi; razmejevanje med partnersko in starševsko vlogo
  • povezava z odvetnikom, če je to potrebno

Cilj Zavoda Amasia je, da bi težak ločitveni postopek bil čim hitreje in kvalitetno izpeljan, brez dodatnih duševnih obremenitev.

https://terapijasanjakranjc.si/profil/sanja-kranjc/

 

Pošljite povpraševanje